Overheerljke cake van biscuitdeeg met banketbakkersroom en verse rode vruchtenBiscuitdeeg
Benodigdheden biscuitdeeg:

• 5 eieren
• 150 gram suiker
• 150 gram bloem
• snufje zout
 
1. Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn; liever nog iets warmer. Haal ze dus op tijd uit de koelkast of verwarm ze nog even door ze in heet water te leggen.
2. Voeg de eieren, het suiker en snufje zout samen in een kom. Mix het geheel zo’n vijf minuten met de mixer op de hoogste stand. Nadat het mengsel lichtgeel geworden is nog twee minuten mixen op de laagste stand. Het doel hiervan is dat het een luchtig biscuitdeeg wordt dus let er op dat de gardes boven het deeg uitsteken en op die manier lucht aan het biscuitdeeg toevoegen.
3. Voeg de bloem of het zelfrijzend bakmeel toe aan het mengsel. Meng dit geheel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitdeegmengsel komen, gebruik hiervoor eventueel een zeef.
4. Doe het biscuitdeeg in de reeds ingevette wonderpan en zet deze op het vuur.
5. Wanneer een sateprikker schoon er uit komt is de cake klaar. De cake kan afkoelen in de wonderpan of de cake kan direct er uitgehaald worden. De kans op inzakken van de cake is kleiner wanneer de cake afkoelt in de wonderpan, let er alleen wel op dat de cake door de hitte niet alsnog verbrandt of erg droog wordt.
?
Banketbakkersroom

Benodigdheden banketbakkersroom:
• 3 eidooiers
• 250 ml volle melk
• 1 tl vanille extract
• 50 gram suiker
• 25 gram bloem

1. Klop de eidooiers met de bloem en een scheutje melk tot een gladde massa
2. Kook in de tussentijd de melk met het suiker en het vanille extract.
3. Meng de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Het is belangrijk om goed te blijven kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen.
4. Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer vijf minuten koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.
5. Laat het mengsel al roerend afkoelen, dit om velletjes er op te voorkomen.
6. Wanneer het mengsel is afgekoeld afdekken met folie en nog een uurtje in de koelkast zetten om het op te laten stijven.


Opmaak taart

1. Snij de inmiddels afgekoelde cake horizontaal doormidden en doe de banketbakkersroom in een spuitzak.
2. Bedek de onderste cakelaag met een lekkere laag banketbakkersroom en leg het bovenste gedeelte van de cake er op, druk deze voorzichtig een beetje aan. Breng ook op deze cakelaag een goede laag room aan. De bovenste laag room hebben we versierd met verse aardbeien, blauwe bessen en een snufje poedersuiker. Dit kan uiteraard vervangen worden door allerlei andere leuke versiersels! :)
  Jan-Peter     19-03-2015 10:47     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Joke abbes -  19-03-2015

Lijkt me erg lekker, ga ik zeker proberen!! Bedankt!