Met deze kruidcakemix wordt bakken wel héél gemakkelijk! Je hoeft alleen maar water aan de mix toe te voegen en alles even met een garde om te roeren. Daarna kan het beslag in je wonderpan en bak je zo de allerlekkerste, fluffy, kruidcake!
Wil je variëren? Dan voeg je gewoon nog iets aan het beslag toe. Bijvoorbeeld een hand rozijnen, of sinassnippers, of geconfijte gemberstukjes, of gemengde noten, of .... bedenk het maar!
Werkwijze:
Gebruik 1 pakje mix voor een gewone cake. Wil je een échte xxl kruidcake uit je Wonderpan? Gebruik dan de beide pakjes tegelijk! Dus: 2 pakjes kruidcakemix mengen met 450 ml water. Vet de Wonderpan goed in met bijvoorbeeld vloeibare margarine. Vergeet niet om ook de ´tuut´ goed in te vetten. Schep de kruidcakemix in de ingevette Wonderpan en bak de cake gaar op een lage warmtebron. Ter indicatie: op inductie gebruik ik de kleine kookzone en zet die op 4,5 (uit 9). Op gas gebruik je de kleine gaspit (niet de sudderpit) en zet die bijna op laag. De kruidcake is gaar als de belletjes in het beslag gesprongen zijn. Eventueel controleer je de gaarheid door met een satéprikker in de cake te prikken. De prikker moet er droog uit komen. De xxl kruidcake heeft toch al snel minstens anderhalf uur nodig, voordat hij gaar is.
Ingrediënten:
- suiker
- tarwebloem
- roggebloem
- sojabloem
- gecaramelliseerde suiker
- rijsmiddelen (E500, E450)
- kruiden en specerijen: kaneel, gember, kruidnagel
- emulgatoren (E485, E322 (soja)),
- zout
- glucosestroop
- verdikkingsmiddel (E425) en
- melkeiwit