Bananenbrood met chocolade
Gisteren hebben we een overheerlijk bananenbrood met chocolade in de wonderpan gebakken!
Bananenbrood bestaat al sinds 1930 en is een soort cake met daarin geprakte, rijpe bananen. Voor de variatie kunt u er walnoten of chocolade aan toevoegen, dat laatste hebben wij deze keer gedaan.

Tip: warm het bananenbrood op voor u het gaat eten en doe er een dun laagje boter op! :-)





Ingredienten:

• 300 gram bloem
?• 2,5 tl bakpoeder
?• 1 tl kaneel
?• 1 tl zout
?• 4 rijpe bananen
?• 1 kleine reep pure chocolade
?• 120 gr boter
?• 240 gr bruine basterdsuiker
?• 10 gr vanillesuiker
?• 2 eieren
?• 125 ml crème fraiche
 
1. Zeef in een grote kom de bloem, het bakpoeder, kaneel en het zout.
2. Verwijder de schil van de bananen en prak deze.
3. Hak de reep chocolade in kleine stukjes.
4. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine tot een glad mengsel. Blijven roeren en één voor één de eieren toevoegen en daarna de crème fraiche.
5. Meng het bloemmengsel met het botermengsel, voeg de geprakte bananen er aan toe en als laatste de stukjes chocolade.
6. Roeren tot een glad geheel en verdelen over de reeds ingevette wonderpan.
7. Controleer op gaarheid met een satéprikker, wanneer deze er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar!
 
  Berdien     19-02-2015 09:44     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Roos -  23-02-2015

Hoelang moet hij op het vuur staan?

 Monique -  12-02-2015

Super lekker zeg